13 Şubat 2016 Cumartesi

Arap aşi corbasi

Yapilisi öncelikle çormasinin yapilişini yazayim tavuk tencereden bir güzel haşlanir sonra bir tencerenin icine un ve yağ koyarsini bunu un pempeleşinceye kadar kavur maya devam edersiniz sonra salcasini eklersiniz haslanmis tavuk etini kücük parcalara ayirirsiniz ve tencerenin icine dökersiniz suyunuda ekleyip bir güzel kaynatirsiniz koyu bir kivam alana kadar hamurunun yapilişi bir su bardagi un iki su bardagi suya dökulür ve kaynamaya baslarsiniz koyulasinca tepsiye dökersiniz donduktan sonra servis yaparsiniz afiyet olsun

2 yorum:

  1. Hamur ölçüsü yanlış.6 bardak su,1 bardak un olacak.aksi takdirde çok katı bir hamur olur.hatta 6 suyun 2 sini süt koyarsanız hem beyaz hem de kolay yutulan lezzetli bir hamur elde edersiniz.kusura bakmayın,biraz ukalalık oldu:-):-):-):-)

    YanıtlaSil
  2. Hamur ölçüsü yanlış.6 bardak su,1 bardak un olacak.aksi takdirde çok katı bir hamur olur.hatta 6 suyun 2 sini süt koyarsanız hem beyaz hem de kolay yutulan lezzetli bir hamur elde edersiniz.kusura bakmayın,biraz ukalalık oldu:-):-):-):-)

    YanıtlaSil